Om Mortens Chokolade / Allergener

Allergener

Alle allergener kan læses på denne side. Medarbejderne er instrueret i at svare på generelle spørgsmål - og herefter henvise her til. 
 
 
Her finder du oversigt over allergener i Mortens Chokolade. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte chokolademager Morten Aagaard.
 
- - -
 

Mørk chokolade
Ingredienser: kakaomasse, sukker, kakaosmør, EMULGATOR: SOYALECITHIN, naturlig vanille aroma. Kan indeholde spor af MÆLK (kosher)

Næringsindhold pr. 100 g
Energi (kj/kcal) 2343/560
Fedt 39 g
Heraf mættede fedtsyrer 23 g
Kulhydrat 43 g
Heraf sukkerarter 40 g
Protein 5,4 g
Salt 0,01 g
________

Lys chokolade
Ingredienser: sukker, kakaosmør, SØDMÆLKSPULVER, kakaomasse, EMULGATOR: SOYALECETHIN, naturlig vanille aroma.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi (kj/kcal) 2356/563
Fedt 36 g
Heraf mættede fedtsyrer 22 g
Kulhydrat 51 g
Heraf sukkerarter 50 g
Protein 7 g
Salt 0,21 g
________


Hvid chokolade
Ingredienser: sukker, kakao fedt, tør SØDMÆLK, EMULGATOR: SOYALECETHIN, naturlig vanille aroma.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi (kj/kcal) 2379/569
Fedt 36 g
Heraf mættede fedtsyrer 22 g
Kulhydrat 55 g
Heraf sukkerarter 55 g
Protein 6 g
Salt 0,21 g
________

Ruby chokolade
Ingredienser: Sukker, kakaosmør, SKUMMETMÆLKSPULVER, SØDMÆLKSPULVER, kakaomasse, emulgator: E322 (SOYA) Surhedsregulerende middel: E330, naturlig vanillesmag
 
Næringsindhold pr 100 g
Energi 2356 kJ / 563 kcal
Fedt 35,9 g
Heraf mættede fedtsyrer 21,5 g
Kulhydrat 49,5 g
Heraf sukkerarter 48,5 g
Protein 9,3 g
Salt 0,3 g
________
 
Gold chokolade
Ingredienser: Kakaosmør, sukker, SØDMÆLKSPULVER, mælkesukker, VALLEPULVER (MÆLK), SKUMMEMÆLKSPULVER, karameliseret sukker, emulgator: SOYALECITIN, naturlig vaniljearoma, salt
 
Næringsindhold pr. 100 g
Energi (kj/kcal) 2388/571
Fedt 37 g
Heraf mættede fedtsyrer 23 g
Kulhydrat 51 g
Heraf sukkerarter 50 g
Protein 8,0 g
Salt 0,51 g
________
 
Alle Mortens fyldte chokolader med ganache eller trøffel - undtagen det veganske sortiment (mærket med "V") - indeholder fløde (MÆLK).

Følgende chokolader indeholder NØDDER:
Gianduja,
Nougattrøffel,
Chokoladestang med nougat/hele hasselnødder
Chokoladestang med nougat/karamel
Chokoladestang med pecanød/pomeransskal 
Mortens romkugler.

Hertil alle chokolader med nougat, valnødder, peanutbutter, pistacienød, hasselnødder , pecannødder med flere

Mortens skumfiduser indeholder animalsk gelatine og dextrose/dekstrose.

Tivolikrymmel indeholder stivelse (HVEDE/majs)

Mortens karamel indeholder MÆLK

Mortens nougat indeholder MÆLK og NØDDER

Mortens salt-karamel crips-kugler indeholder MÆLK

Mortens chokoladeplade med orange indeholder HVEDE og SMØR og BYGMALT

Vores veganske flødeprodukt er basseret på SOYA.
 
Mortens flødebolleskum indeholder ÆG
 
Mortens flødeboller med marcipanbund indeholder MANDLER
 
Mortens Crispy Flakes (knas) indehodler HVEDE, VALLEPULVER (MÆLK), SMØR, BYGMALT

Mortens flødeboller med vaffelbund indeholder ÆG og HVEDE
 
Mortens glimmer-støv (guld, sølv, bronze og rosa) er fødevaregodkendt
 
Mortens lakrids indeholder afkog af lakridsrod og vand
 
 
Mortens chokolade er håndlavet i et lille værksted.
Det betyder, at al chokolade kan indeholde spor af NØDDER, ÆG, MÆLK
Spor af andre allergener kan forekomme - sprøg i butikken.
 
Glukosen i fyldet i Mortens fyldte chokolader indeholder IKKE gluten som allergen
 
Indeholder chokolade alkohol er det nævnt på skiltet foran chokolade.
 
Der benyttes ikke gelatine (animalsk) i de fyldte chokolader med ganache og cremer. Chokolader med frugtkompotter KAN indeholde gelatine.
 
 
Mortens chokoladeis:
Mortens is indeholder MÆLK
Mortens italienske nougat is indeholder HASSELNØDDER
Mortens Sort Sesam is indeholder SESAM
Nøddekrokant indeholder HASSELNØDDER
Al is kan indeholde spor og NØDDER og ÆG
 
 
Farver:
Rød: Glucosesirup, vand, sukker, farve: E122, geleringsmiddel: E406, farve: E110, syre: E330, farve: E102, konserveringsmiddel: E202. E122, E110, E102: Kan have en negativ indvirkning på aktivitet og opmærksomhed hos børn. Produktet kan indeholde spor af: MÆLK, SOJA og SULFIT. Bruges til hindbærbrud.
 
Gul: Glucosesirup, vand, sukker, farve: E102, geleringsmiddel: E406, syre: E330, konserveringsmiddel: E202. E102: kan have en negativ indvirkning på aktivitet og opmærksomhed hos børn. Produktet kan indeholde spor af: MÆLK, SOJA og SULFIT. Bruges til appelsincreme.
 
Grøn: Glucosesirup, vand, sukker, farve: E102, E133, geleringsmiddel: E406, syre: E330, konserveringsmiddel: E202. E102: kan have en negativ indvirkning på aktivitet og opmærksomhed hos børn. Produktet kan indeholde spor af: MÆLKSOJA og SULFIT. Bruge til Pistacie. 
 
Vores transfer sheets indeholder som udgangspunkt ikke E171. Enkelte, som vi er ved at udfase, kan indeholde dette. Sprøg hvis du har brug for den konkrete information.
 
Glimmerfarver - Odense:
Rosa og Bronze: Farve (E172)
Guld: Farver  (E172)
 
 
 
- - -
 

Spørg efter allergener i det enkelte stykke chokolade i butikken. Vi har desværre ikke mulighed for svare på mails. Mortens Chokolade kan blot oplyse chokoladernes indhold, vi vejleder IKKE i forhold til konkret allergi. 
 
 
 
- - -
 

OM CHOKOLADEN
Mortens Chokolade benytter primært chokolade fra Belgien og Frankrig.
Kakaobønnerne er primært fra Ecuador, Elfenbenskysten og Ghana - men butikken benytter også kakaobønner fra blandt andet Peru, Indonesien og Malacasgar.
Derudover benyttes special-chokolade til sæsonprodukter.

Det meste af Mortens ckokolade er en blandig af forskellige chokoladetyper. Dette skifter fra variant til variant.

Chokoladeprocent
Mørk chokolade - ca. 60-70 %
Lys chokolade - ca. 35 %
Hvid chokolade - ca. 30 %
 
 
 
Fandt du ikke svar, så er du velkommen til at kontakte Mortens Chokolade via denne kontaktformular med spørgsmål.
Mortens Chokolade | CVR: 40101837 | Brandts Passage 28, 5000 Odense C  | Tlf.: 28 30 24 35