Blog / Chokolade gror ikke på Sydfyn

Chokolade gror ikke på Sydfyn

Der er ikke nogen tvivl om, at chokoladeproduktionen i de kommende år vil gennemgå en større forandring. Langt størstedelen af verdens chokolade produceres i Vestafrika – faktisk omkring 70%. Derfor er det vigtigt at have fokus på netop den produktion og dyrkning der foregår der.
 
 
Det handler om mere end blot bæredygtighed. Det handler også om ansvar, et ansvar som vi som chokoladebutikker skal være med til at tage.
 
Da chokolade jo ikke vokser på Sydfyn, skal den transporteres fra fjerne steder i verden. Det kræver brændstof og energi – og det er bestemt også en debat der er vigtigt at tage. Men det er transportfirmaerne der har bolden netop i det spørgsmål. Og de kommende år vil også kræve store forandringer på et område.
 
Den bold jeg kan spille med – som chokolademager med egen chokoladebutik – er at vælge en chokolade der tager et bæredygtigt og socialt ansvar i produktionen og dyrkningen af kakaobønnerne.
 
Infografik: Cocoa Horizons Foundation
 
Den chokolade jeg bruger er mærket ”Cocoa Horizons Foundation” – et projekt der blev etableret i 2015. Formålet er helt overordnet at sikre kakaobønnerne og deres familier bedre levevilkår, en bedre forretning og en mere bæredygtig produktioner – helt fra begyndelsen. Det gør Cocoa Horizons Foundation blandt andet via uddannelse i dyrkning, bedre infrastruktur, erhvervsrettet uddannelse, bedre sundhed og adgang til frisk vand. Listen er lang.
 
Jeg er ved godt, at verdens problemer ikke bliver løst hverken i dag eller i morgen. Men jeg håber, at kunne gøre en forskel et stykke chokolade af gangen. En bid af gangen.
 
Infografik: Cocoa Horizons Foundation
 
Der er ting, man som chokolademager med egen lille chokoladebutik, ikke kan gøre noget ved. Men jeg kan vælge en 100% gennemsigtigt råvare, der tager ansvar for bønderne, for naturen, for produktionen og i sidste ende for hele lokalsamfundet.
 
Det betyder, at når man køber et stykke chokolade hos mig, så er det et lille skridt på vejen – den rigtige vej. Man får med andre ord en god smag i munden … Gør en forskel, et stykke chokolade af gangen!
 
Infografik: Cocoa Horizons Foundation
Mortens Chokolade | CVR: 40101837 | Brandts Passage 28, 5000 Odense C  | Tlf.: 28 30 24 35